Øl til RØL: Tres Leches

Lenge var det rolig i denne bloggen, men nå, med årets store begivenhet innen rekkevidde, skal vi fortelle litt om våre øl til Rogaland ølfestival 2024!

Det første ølet vi skal skrive noe om er Tres Leches, en pastry ale inspirert av en kake som er populær i Mellom- og Sør-Amerika ved navn Tres Leches. Navnet er spansk og betyr så mye som «tre melker» eller «tre sorter melk» – det er nemlig tre sorter melk som brukes i denne kaken. I tillegg brukes det vanilje og kanel i de fleste oppskrifter.

Et stykke kake "Tres Leches"
Kaken «Tres Leches» (Bildet fra Flickr; TheHungryDudes: https://flickr.com/photos/47854142@N04/5183814662. Lisensiert under cc-by-2.0.)

Ølet Tres Leches er i utgangspunktet en lys ale , brygget med maltene Maris Otter, Naked Oat, Cara Amber og havregryn. I tillegg tilsatte vi demererasukker og laktose. Som humle har vi brukt noen enkelte pellets East Kent Golding, slik at vi kommer på den lave IBU-verdien av 4 – det er nesten ingenting!

Pakker med Demererasukker, vanilje og kanel ligger på benken.
Uvanlige ingrdienser: Demererasukker, vanilje og kanel

Fort å få frem vanilje- og kanelaromaen i ølet tilsatte vi disse krydderne etter hovedgjæringen.

Resultatet er et søtlig øl med tydelig «bakverkpreg» av kanel og vanilje. Det mangler bare litt fløtekrem på toppen! Ølet kan du smake hos oss på RØL2024!

En åpen gammeldags ølflaske med patentkork og et fylt ølglass.
Lys ale med vanilje- og kanelaroma: Tres Leches fra Tandembryggeriet